Снимка , УикипедияМнозинството германци не желаят лидерът на християндемократите (ХДС) Армин Лашет

...
Снимка , УикипедияМнозинството германци не желаят лидерът на християндемократите (ХДС) Армин Лашет
Коментари Харесай

Германците не искат Армин Лашет, наследникът на Меркел, за канцлер

Снимка , Уикипедия

Мнозинството германци не желаят водачът на християндемократите (ХДС) Армин Лашет за канцлер. Това демонстрират изследвания на публичното мнение, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Консервативният блок ХДС/ХСС на Лашет получи рекордно ниските 24,1 % в изборите за Бундестаг в неделя, а социалдемократите (ГСДП) получиха 25,7 %.

Както водачът на ГСДП Олаф Шолц, по този начин и Лашет споделиха, че желаят да сформират съдружно държавно управление. Но натискът върху Лашет да преразгледа решението си се ускорява и няколко високопоставени фигури в партията настояват, че резултатът от изборите не му дава мандат да се опита да образува коалиция, която да оглави като канцлер.

Според изследване на социологическия институт " Сивей " /Civey/, извършено по поръчка на вестник " Аугсбургер Алгемайне ", 71 % от германците считат, че е изцяло или ненапълно погрешно Лашет да претендира за канцлерския пост. Двадесет и два % от към петте хиляди дали отговор поддържат проектите на Лашет.

Сред подкрепилите ХДС/ХСС 55 % поддържат Лашет в борбата да наследи оттеглящата се канцлерка Ангела Меркел, а 32 % считат, че не е вярно Лашет да управлява идващото държавно управление.
Според изследване на института " Инса " /Insa/ за днешното издание на вестник " Билд ", което зададе въпроса дали Лашет би трябвало да продължи да бъде водач на ХДС, 21 % от респондентите са дали отговор с " да " и 51 % с " не ", а останалите не се интересуват или не знаят. Само 13 % желаят Лашет да е канцлер.

Трето изследване от института " Инфратест димап " /Infratest dimap/ за малкия екран А Ер Де сподели, че мнозинство от 55 % биха подкрепили тройна коалиция на ГСДП на Шолц със " Зелените " и Свободна демократическа партия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР